• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF Asbokken en as-ondersteuning

SKF asbokken of as-ondersteuning kopen?

De SKF assen die Duisters levert zijn op twee manieren te monteren. Het is mogelijk om de as tussen twee asbokken, die aan beide uiteinden worden gemonteerd, als het ware op te hangen. Ook is het mogelijk om een SKF as middels as-ondersteuning te monteren.

Indien het om lange lineair geleiding systemen of om zwaar belastte lineair eenheden gaat, is het aan te raden om gebruik te maken van as-ondersteuning. Op deze manier wordt de kans op doorbuiging van de SKF as voor lineair geleiding geminimaliseerd. De keuze tussen het soort SKF asdrager heeft ook direct invloed op het type lager dat hiervoor gebruikt kan worden. In het geval van as-ondersteuning kan er namelijk enkel gebruik worden gemaakt van lagers met een open design.

Duisters levert de volgende typen asbokken en a-ondersteuningen:

 

Advies op maat

Indien u twijfelt over welk type SKF asbok ondersteuning het meest geschikt is voor uw lineair geleiding vraagstuk, kunt u tijdens werkdagen contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258. Wij helpen u graag met een keuze maken in het en type ondersteuning en de uitvoering hiervan.

Webshop bestelling, levering binnen 1 dag

Duisters produceert alle SKF lineair as-geleiding en lineair geleiding rail in eigen beheer en levert alle SKF kogellagers en overige toebehoren direct uit voorraad. Meestal wordt uw bestelling (via onze lineaire geleiding webshop) de volgende dag al bij u geleverd. Dus vandaag besteld is morgen geleverd.

SKF LSCS ASBOK

De SKF lineair asbok LSCS is gemaakt van gegoten aluminium en is geschikt om aan de uiteinden van een as te bevestigen. Standaard wordt deze geleverd met twee gaten in de onderkant waarmee deze bevestigd kan worden. De LSCS komt in verschillende afmetingen waardoor deze geschikt is voor assen tussen de 8 en 80 mm.

SKF lineair asbok LSCS

SKF LSHS ASBOK

De SKF lineair asbok LSHS is gemaakt van aluminium van hoge kwaliteit (geëxtrudeerd) waardoor deze zeer lang mee gaat. U kunt de asbok aan de uiteinden van de as bevestigen middels bouten. De LSHS is specifiek geschikt voor lagers uit de SKF serie 1 en beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair asbok LSHS

SKF LSNS ASBOK

Ook de SKF lineair asbok LSNS is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium waardoor deze lang mee gaat. De LSNS is vrijwel identiek aan de LSHS, echter is deze specifiek geschikt voor lagers uit de SKF serie 3. De asbok is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair asbok LSNS

SKF LEBS A ASBOK

In het geval van twee assen is het mogelijk om deze te hangen tussen de SKF lineair asbok LEBS A. De LEBS A is enkel geschikt voor lagers uit de SKF serie 1 (LBBR). In dit zogenoemde A-model is het asbok gefixeerd en kan enkel de lager over de as bewegen. De LEBS A is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair asbok LEBS A

SKF LEAS A ASBOK

De SKF lineair asbok LEAS .. A is een variant op de LEBS A. In het geval van de LEAS A is deze enkel geschikt voor lagers uit de SKF serie 3. Wederom gaat het hier om een a-variant waarbij de asbokken gefixeerd zijn en enkel de lager axiaal kan bewegen. De LEAS A is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 50 mm.

SKF lineair asbok LEAS A

SKF LEAS B ASBOK

Net zoals bovenstaande a-variant is de SKF lineair asbok LEAS B enkel geschikt voor lagers uit de SKF serie 3. In het geval van de LEAS B zit de asbok aan de as zelf bevestigt. De LEAS B is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 50 mm.

SKF lineair asbok LEAS B

SKF LRCB AS-ONDERSTEUNING

De SKF lineair as-ondersteuning LRCB is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 80 mm. Dankzij de LRCB bent u er zeker van dat uw as niet verbuigt bij het gebruik van zwaar belaste eenheden. De LRCB komt standaard met voorgeboorde gaten, zodat deze direct te monteren is op diverse SKF assen.

SKF lineair as-ondersteuning LRCB

SKF LRCC AS-ONDERSTEUNING

De SKF lineair as-ondersteuning LRCC is vergelijkbaar met de LRCB. Zo is deze ook beschikbaar in de maten tussen de 12 en 80 mm. Het enige verschil is dat de LRCC zonder voorgeboorde gaten wordt geleverd.

SKF lineair as-ondersteuning LRCC