• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF serie 1 lineaire lagers, glijlagers en lagereenheden

Duisters lineair levert SKF serie 1 lineaire lagers en SKF glijlagers die zijn geproduceerd volgens ISO 10285, waardoor ze uitwisselbaar zijn op alle ISO-conforme merken.

Lineaire lagers en glijlagers van SKF

De SKF serie 1 lineaire lagers en glijlagers zijn zeer compact en hierdoor enigszins beperkt in draaggetallen, hierdoor zijn de lineaire lagers economisch gezien extra interessant. Alle SKF lineaire lagers en glijlagers zijn uit voorraad leverbaar en beschikbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen.

Deze uitvoeringen worden toegelicht op de individuele product pagina’s indien van toepassing. Lagereenheden uit de SKF serie 1 zijn enkel toepasbaar op assen die aan beide uiteinden zijn gemonteerd, dus niet in het geval van as-ondersteuning.

De SKF lineaire lager serie 1 typen:

Duisters levert SKF lineair kogellager serie 1 in verschillende typen. Voor meer informatie over een specifieke lineiare lager klikt u op het betreffende type SKF kogellager in onderstaand leveringsoverzicht:

  • SKF lineaire kogellager type: LBBR
  • SKF lineaire glijlager type: LPBR
  • SKF lineaire lagereenheid type: LUHR
  • SKF lineaire  lagereenheid type: LUHR PB
  • SKF lineaire  lagereenheid type: LUJR
  • SKF lineaire  lagereenheid type: LTBR
  • SKF lineaire  lagereenheid type: LTDR
  • SKF lineaire  lagereenheid type: LQBR

 

Advies over lineaire lagers

Weet u niet zeker welk type lineaire lager het meest geschikt is voor uw toepassing, dan kunt u tijdens werkdagen telefonisch contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258. U kunt ons ook een mail sturen via het contactformulier. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het type lineair kogellager lager, zodat u zeker weet dat u de juiste maat en uitvoering kiest voor uw lineaire geleiding toepassing.

Webshop bestelling, levering binnen 1 dag

Duisters produceert alle SKF lineair as-geleiding en lineair geleiding rail in eigen beheer en levert alle SKF kogellagers en overige toebehoren direct uit voorraad. Meestal wordt uw bestelling (via onze lineaire geleiding webshop) de volgende dag al bij u geleverd. Dus vandaag besteld is morgen geleverd.

SKF lineaire kogellager type: LBBR

De SKF lineair kogellager LBBR is een kogellager voorzien van meerdere rijen kogels. Dankzij het vernieuwde ontwerp van kunststof gecombineerd met gehard staal, kan de LBBR meer belasting aan en gaat deze langer mee dan vergelijkbare lagers. De LBBR is verkrijgbaar in de maten tussen de 8 en 50 mm. Per maat zijn er vier verschillende uitvoeringen mogelijk, waardoor deze met afdichtingen komt en/of uit roestvrij staal bestaat. De LBBR is geschikt voor eenvoudige lager oplossingen.

SKF lineair kogellager LBBR

SKF lineaire glijlager type: LPBR

De SKF lineair glijlager LPBR is onder normale omstandigheden zelfsmerend en vereist hierdoor minimaal onderhoud. Wanneer deze glijlager vergeleken wordt met de LBBR, heeft de LPBR een lagere wrijvingsweerstand. Doordat het lager een hogere statische belasting aankan en resistent is voor schokken heeft deze glijlager een langere levensduur. De LPBR glijlager is ideaal voor toepassingen waarbij veel trillingen en/of hoge acceleraties en snelheden aanwezig zijn. Dit type SKF glijlager is verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair glijlager LPBR

SKF lineaire lagereenheid type: LUHR

De SKF lineair lagereenheid LUHR is voorzien van een voorgesmeerd LBBR lineair kogellager. Deze komt in een lagerhuis van hoogwaardig aluminium. Verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm en het is per maatvoering mogelijk om te kiezen voor afgedichte lagers en/of roestvrij staal.

SKF lineair lagereenheid LUHR

SKF lineaire  lagereenheid type: LUHR PBB

Naast de standaard LUHR lagereenheid biedt SKF ook de SKF lineair lagereenheid LUHR PB aan. Ook de LUHR PB is verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Het verschil van de LUHR PB ten opzichte van de standaard LUHR is dat deze is voorzien van een LPBR lineair glijlager.

SKF lineair lagereenheid LUHR PB

SKF lineaire  lagereenheid type: LUJR

Ook de SKF lineair lagereenheid LUJR is een variant op de LUHR. In het lagerhuis van de LUJR zit een aangepaste LBBR lineair kogellager voorzien van twee SP-type afdichtingen. De LUJR is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Dit is dan ook de juiste keus wanneer u een lagereenheid zoekt, die zichzelf draaiende houdt in een omgeving waar extreme vormen van stof en vervuiling aanwezig is.

SKF lineair lagereenheid LUJR

SKF lineaire  lagereenheid type: LTBR

De SKF lineair lagereenheid LTBR is een tandem lagereenheid. Dit houdt in dat er twee lagers, in dit geval twee SKF lineair kogellager LBBR, achter elkaar in het lagerhuis zijn gemonteerd. De lagers in de LTBR zijn standaard voorzien van een tweezijdige -2LS afdichting. Hierdoor zijn ze beter beschermt zijn tegen stof en ander vuil. Verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTBR

SKF lineaire  lagereenheid type: LTDR

De SKF lineair lagereenheid LTDR is een duo lagereenheid. In het hoogwaardig aluminium lagerhuis zijn twee LBBR lineair kogellagers, die indien gewenst afgedicht leverbaar zijn, naast elkaar gemonteerd. Ook deze lagereenheid is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTDR

SKF lineaire  lagereenheid type: LQBR

Binnen de SKF serie 1 lagers valt ook de SKF lineair lagereenheid LQBR. Dit is een quadro lagereenheid waarbij vier LBBR lineair kogellagers twee aan twee naast én achter zijn gemonteerd in het lagerhuis. De LQBR is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Deze kan worden voorzien van afgedichte lagers.

SKF lineair lagereenheid LQBR