• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF serie 1 lineaire kogellagers, glijlagers en lagereenheden

De SKF serie 1 lineair kogellagers en glijlagers zijn geproduceerd volgens ISO 10285 waardoor ze uitwisselbaar zijn op alle ISO-conforme merken. De serie 1 lagers zijn zeer compact en hierdoor enigszins beperkt in draaggetallen, hierdoor zijn de lagers economisch gezien extra interessant. Alle lagers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Deze uitvoeringen worden toegelicht op de individuele product pagina’s indien van toepassing. Lagereenheden uit de SKF serie 1 zijn enkel toepasbaar op assen die aan beide uiteinden zijn gemonteerd, dus niet in het geval van as ondersteuning.

Indien u twijfelt over welk type lager het meest geschikt is voor uw probleem, kunt u tijdens werkdagen contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258. Wij helpen u graag met het maken van een keuze wat betreft het type lager, de maat en de uitvoering.

De SKF serie 1 bestaat uit:

LBBR

De SKF lineair kogellager LBBR is een kogellager voorzien van meerdere rijen kogels. Dankzij het vernieuwde ontwerp van kunststof gecombineerd met gehard staal, kan de LBBR meer belasting aan en gaat deze langer mee dan vergelijkbare lagers. De LBBR is verkrijgbaar in de maten tussen de 8 en 50 mm. Per maat zijn er vier verschillende uitvoeringen mogelijk, waardoor deze met afdichtingen komt en/of uit roestvrij staal bestaat. De LBBR is geschikt voor eenvoudige lager oplossingen.

SKF lineair kogellager LBBR

LPBR

De SKF lineair glijlager LPBR is onder normale omstandigheden zelfsmerend en vereist hierdoor minimaal onderhoud. Wanneer deze vergeleken wordt met de LBBR, heeft de LPBR een lagere wrijvingsweerstand. Doordat het lager een hogere statische belasting aankan en resistent is voor schokken heeft deze een langere levensduur. De LPBR is ideaal voor toepassingen waarbij veel trillingen en/of hoge acceleraties en snelheden aanwezig zijn. Verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair glijlager LPBR

LUHR

De SKF lineair lagereenheid LUHR is voorzien van een voorgesmeerd LBBR lineair kogellager. Deze komt in een lagerhuis van hoogwaardig aluminium. Verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm en het is per maatvoering mogelijk om te kiezen voor afgedichte lagers en/of roestvrij staal.

SKF lineair lagereenheid LUHR

LUHR PB

Naast de standaard LUHR lagereenheid biedt SKF ook de SKF lineair lagereenheid LUHR PB aan. Ook de LUHR PB is verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Het verschil van de LUHR PB ten opzichte van de standaard LUHR is dat deze is voorzien van een LPBR lineair glijlager.

SKF lineair lagereenheid LUHR PB

LUJR

Ook de SKF lineair lagereenheid LUJR is een variant op de LUHR. In het lagerhuis van de LUJR zit een aangepaste LBBR lineair kogellager voorzien van twee SP-type afdichtingen. De LUJR is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Dit is dan ook de juiste keus wanneer u een lagereenheid zoekt, die zichzelf draaiende houdt in een omgeving waar extreme vormen van stof en vervuiling aanwezig is.

SKF lineair lagereenheid LUJR

LTBR

De SKF lineair lagereenheid LTBR is een tandem lagereenheid. Dit houdt in dat er twee lagers, in dit geval twee SKF lineair kogellager LBBR, achter elkaar in het lagerhuis zijn gemonteerd. De lagers in de LTBR zijn standaard voorzien van een tweezijdige -2LS afdichting. Hierdoor zijn ze beter beschermt zijn tegen stof en ander vuil. Verkrijgbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTBR

LTDR

De SKF lineair lagereenheid LTDR is een duo lagereenheid. In het hoogwaardig aluminium lagerhuis zijn twee LBBR lineair kogellagers, die indien gewenst afgedicht leverbaar zijn, naast elkaar gemonteerd. Ook deze lagereenheid is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTDR

LQBR

Binnen de SKF serie 1 lagers valt ook de SKF lineair lagereenheid LQBR. Dit is een quadro lagereenheid waarbij vier LBBR lineair kogellagers twee aan twee naast én achter zijn gemonteerd in het lagerhuis. De LQBR is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Deze kan worden voorzien van afgedichte lagers.

SKF lineair lagereenheid LQBR