• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF serie 3 lineaire kogellagers, glijlagers en lagereenheden

 

Duisters levert SKF serie 3 lineaire kogellagers, glijlagers en lagereenheden die zijn geproduceerd volgens ISO 10285. Hierdoor zijn ze uitwisselbaar binnen alle ISO-conforme merken.

SKF serie 3 heeft een hogere belastbaarheid

De SKF kogellagers uit deze serie zijn van superieure kwaliteit en hierdoor ook geavanceerder dan lagers uit de SKF serie 1. Mede hierdoor kunnen de kogellagers uit deze serie hogere draaggetallen aan. Alle SKF kogellagers uit serie 3 zijn leverbaar in verschillende maten en in diverse uitvoeringen.

U kunt kiezen voor roestvast staal en/of SKF kogellagers die voorzien zijn van afdichtingen. Ook is het voor de meeste lagers mogelijk om een zelf-instellende variant te bestellen. Deze kogellagers corrigeren zelf om recht te blijven in het geval van foutief uitlijnen. Bijvoorbeeld kan dit optreden als een as onjuist wordt ondersteund of door verkeerde montage van het product.

 

Kogellagers zijn vooraf gesmeerd

Het merendeel van de SKF kogellagers in serie 3 is standaard vooraf gesmeerd met SKF LGEP2. Hierdoor hebben deze lagers zeer weinig onderhoud nodig. De levensduur van de smering is over het algemeen langer dan de levensduur van de kogellagers. Een afgedichte kogellager variant heeft overigens een aanzienlijk langere levensduur.

 

SKF serie 3 lineaire kogellagers typen:

Weet u niet zeker welk type SKF kogellager of kogellager uitvoering het meest geschikt is voor u. Neem dan contact met ons op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar op +31 (0)85 – 0661258. U kunt ons ook mailen via ons contactformulier. Wij helpen u dan graag met het maken van de juiste keuze.

Webshop bestelling, levering binnen 1 dag

Duisters produceert alle SKF lineair as-geleiding en lineair geleiding rail in eigen beheer en levert alle SKF kogellagers en overige toebehoren direct uit voorraad. Meestal wordt uw bestelling (via onze lineaire geleiding webshop) de volgende dag al bij u geleverd. Dus vandaag besteld is morgen geleverd.

LBCR D

De SKF lineair kogellager LBCR D is een hoogwaardige kogellager die geschikt is voor een zware draaglast. Dankzij het ontwerp is de LBCR D geschikt voor zowel een gesloten, alsmede een verstelbaar lagerhuis. De LBCR D is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 80 mm.

SKF lineair kogellager LBCR D

LBCD D

De SKF lineair kogellager LBCD D is erg vergelijkbaar met de LBCR D. Ook deze lager beschikt dankzij zijn ontwerp over een hoge draagkracht, wat hem geschikt maakt voor zware toepassingen. Het verschil ten opzichte van de LBCR D is dat de LBCD D zelfinstellend is, waardoor deze zichzelf kan corrigeren in het geval van foutief uitlijnen. Beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair kogellager LBCD

LBCT

Indien er gebruik wordt gemaakt van as-ondersteuning is het noodzakelijk om een lager met open design te gebruiken. De SKF lineaire kogellager LBCT is een lager die gebruikt kan worden in het geval van as ondersteuning. Ondanks dat er vanwege het open design minder rijen kogels in de lager zitten, is deze zo ontworpen dat dit nauwelijks resulteert in een lagere draagkracht. De LBCT is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair kogellager LBCT

LBHT

De SKF lineair kogellager LBHT is vrijwel identiek aarde LBCT. Echter beschikt de LBHT ondanks het open design over evenveel kogels als een lager met een gesloten design. Dit resulteert in een extra hoge draagkracht. Hierdoor is de LBHT geschikt voor zware toepassingen waarbij (gedeeltelijke) as-ondersteuning aanwezig is. De lager is beschikbaar in de maten tussen de 20 en 50 mm.

SKF lineair kogellager LBHT

LBCF

De SKF lineair kogellager LBCF is de zelfinstellende variant op de serie 3 lagers met open design. De LBCF is zelfinstellend tot 0,5º in beide richtingen. Hierdoor corrigeert de lager zich in het geval van foutief uitlijnen. De LBCF is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair kogellager LBCF

LPAR

De SKF lineair glijlager LPAR is qua afmetingen identiek aan de LBC kogellagers. De glijlager is geschikt voor hoge acceleraties en/of snelheden. Dit lager kan niet worden voorzien van afdichtingen en is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm..

SKF lineair glijlager LPAR

LPAT

Voor het gebruik van glijlagers bij assen die voorzien zijn van as-ondersteuning, is de SKF lineair glijlager LPAT ontwikkeld. Dit lager is vergelijkbaar met de LPAR, maar voorzien van een open design. De LPAT is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 80 mm.

SKF lineair glijlager LPAT

LUCD D

De SKF lineair lagereenheid LUCD D bestaat uit een behuizing van hoogwaardig aluminium voorzien van een zelfinstellende LBCD D lineaire kogellager. Doordat deze zelfinstellend is, kan de gehele lagereenheid zichzelf in een juiste baan houden. De LUCD D is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCD

LUCR D

Voorzien van een LBCR D lineaire kogellager (niet zelfinstellend) komt ook de SKF lineair lagereenheid LUCR in een behuizing van hoogwaardig aluminium. De LUCR D is geschikt voor assen in de maten tussen de 8 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCR

LUCR PA

Ook is het mogelijk om de hoogwaardige aluminium behuizing te voorzien van een SKF lineaire glijlager LPAR. Deze is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 80 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCR PA

LUCE D

De SKF lineair lagereenheid LUCE is vergelijkbaar met de LUCD D. Zo komt ook deze lagereenheid in een behuizing van hoogwaardig aluminium voorzien van een LBCD D zelfinstellende lineaire kogellager. Hierdoor kan de gehele lagereenheid zichzelf corrigeren in het geval van foutief uitlijnen. Doordat de LUCE D middels een schroef verstelbaar is, kan deze naar eigen wens van voorspanning worden voorzien. De LUCE D is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF linear lagereenheid LUCE

LUCS D

Ook de voorspanning van de SKF lineair lagereenheid LUCS D kan middels een schroeft worden versteld. In tegenstelling tot de LUCE D beschikt de LUCS D over een niet zelfinstellende LBCR D lineaire kogellager. Deze lagereenheid is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 80 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCS

LUCF

Vanwege het open design van zowel het lagerhuis als de zelfinstellende LBCF lager is de LUCF geschikt voor assen met een (gedeeltelijke) as-ondersteuning. Ook in het geval van de LUCF corrigeert de LBCF de gehele lagereenheid. Deze lagereenheid kan ook naar eigen wens van voorspanning worden voorzien. De LUCF is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCF

LUCT

De SKF lineair lagereenheid LUCT is vergelijkbaar met de LUCF. Ook deze lagereenheid heeft een open design waardoor deze toepasbaar is op assen met een (gedeeltelijke) as-ondersteuning. In tegenstelling tot de LUCF beschikt de LUCT over een niet zelfinstellende LBCT lager met open design. De lagereenheid is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCT

LUCT PA

tevens is het mogelijk om de hoogwaardig aluminium behuizing te voorzien van een SKF lineaire glijlager LPAR. Deze is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 80 mm. Uiteraard is dit ook een open variant en daardoor geschikt voor (gedeeltelijke) as-ondersteuning.

SKF lineair lagereenheid LUCT PA

LUCT BH

Indien het wegens de toepassing wenselijk is dat de lager een hogere draagkracht en/of levensduur heeft, is de SKF lineair lagereenheid LUCT BH zeer geschikt. Deze open lager is vanwege de extra kogels in de LBHT lineaire kogellager geschikt voor zwaardere toepassingen. De LUCT BH is beschikbaar in de maten tussen de 20 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUCT BH

LUND D

De SKF lineair lagereenheid LUND D is een gesloten lagereenheid voorzien van een zelfinstellende LBCD D kogellager. In tegenstelling tot de LUC-lagereenheden van SKF omvat de aluminium behuizing van de LUND D de gehele lager. Dit maakt de kans op vervuiling van de lager kleiner en zorgt voor meerdere montage opties. De lagereenheid is voorzien van voorgeboorde gaten aan de onderkant, zodat deze kan worden vastgezet om beweging te voorkomen. De LUND is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUND

LUNE D

Doordat de SKF lineair lagereenheid LUNE voorzien is van een verstelbare schroef, kan deze lagereenheid naar eigen wens van voorspanning worden voorzien. In alle andere opzichten is deze lagereenheid identiek aan de LUND D. Ook de LUNE is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUNE

LUNF

Voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as-ondersteuning is er de SKF lineair lagereenheid LUNF. Deze is standaard voorzien van een zelfinstellende LBCF kogellager met een open design. Ook deze lagereenheid kan naar eigen wens van voorspanning worden voorzien. Beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LUNF

LVCR D

De SKF lineair lagereenheid LVCR D is voorzien van een gesloten flens van hoogwaardig ijzer. Deze is standaard voorzien van een LBCR D kogellager. Vanwege het ontwerp is het mogelijk om deze lagereenheid axiale vast te zetten. De LVCR D is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LVCR

LVCD

Ook de SKF lineair lagereenheid LVCD heeft een flens ontwerp wat het mogelijk maakt deze axiaal vast te zetten. In tegenstelling tot de LVCR is de LVCD standaard voorzien van een zelfinstellende LBCD kogellager. Hierdoor is de gehele lagereenheid instaat zichzelf te corrigeren in het geval van foutief uitlijnen. De LVCD is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LVCD

LTCD

De SKF lineair lagereenheid is een tandem lagereenheid voorzien van twee zelfinstellende LBCD lineaire koollagers. Deze kogellagers zitten achter elkaar gemonteerd in de aluminium behuizing wat de draagkracht vergroot. Beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTCD

LTCF

De SKF lineair lagereenheid LTCF is de open tandem variant in de SKF serie 3. Voorzien van twee zelfinstellende LBCF kogellagers is de LTCF geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as ondersteuning. De LTCF is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LTCF

LQCR

Dankzij het quadro ontwerp is de SKF lineair lagereenheid LQCR voorzien van vier LBCR lineaire kogellagers. Deze kogellagers zitten per twee achterelkaar parallel gemonteerd in het aluminium lagerhuis. Deze vier lagers vergroten de draagkracht en doordat deze parallel zijn gemonteerd helpen ze roterende krachten tegen te gaan. De LQCR is beschikbaar in de maten tussen de 8 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LQCR

LQCD

De SKF lineair lagereenheid LQCD is in tegenstelling tot de LCDR voorzien van vier zelfinstellende LBCD lineaire kogellagers. Hierdoor is de gehele quadro lagereenheid zelfinstellend in het geval van foutief uitlijnen. De LQCD is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LQCD

LQCF

Dankzij de vier zelfinstellende LBCF lineaire kogellagers met open design is de SKF lineair lagereenheid LQCF geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as ondersteuning. Ook deze lagers zijn in het zelfde quadro patroon gemonteerd als in de LQCR en LQCD. De LQCF is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LQCF

LQCT

De SKF lineair lagereenheid LQCT is voorzien van vier LBCT kogellagers. Zowel het lagerhuis als deze kogellagers hebben een open design. Hierdoor is de LQCT geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as ondersteuning. De SKF LQCT is beschikbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm.

SKF lineair lagereenheid LQCT