• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF lineair kogellager LBCF A

Zelfinstellend | Open design | 20 - 50 mm

De SKF lineair kogellager LBCF A is een zelfinstellende open design kogellager met een unieke indeling van de kogels. Dankzij dit unieke ontwerp is de LBCF A bestand tegen een zeer grote belasting. Net zoals andere lagers uit de SKF serie 3 is de LBCF A geschikt voor zowel open als gesloten lagerhuizen. Deze lagers zijn in de standaard uitvoering al voorzien van standaard afdichtingen waardoor zij beter bestand zijn tegen stof en ander vuil. De LBCF A is zelfinstellend (tot +/- 0,5º) waardoor deze zichzelf corrigeert in het geval van foutief uitlijnen. Dit kan ontstaan doordat een as onjuist wordt ondersteund en hierdoor verbuigt of door een verkeerde fitting en/of installatie. In onderstaande tabel kunt u aflezen welk lager voor u geschikt is. De LBCF A is geproduceerd aan de hand van richtlijnen zoals deze in ISO 10285 zijn opgesteld. Vanwege het open design is de LBCF A geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as ondersteuning.

De SKF lineair kogellager LBCF A is leverbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Per maat zijn er twee verschillende uitvoeringen beschikbaar, zodat u altijd de perfecte lager in handen krijgt. Indien u twijfelt welke uitvoering het meest geschikt is, kunt u hieronder de verschillen lezen. Mocht u hierna nog steeds twijfelen dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258.

Welke SKF lineair kogellager LBCF A heb ik nodig:

SKF biedt een tweetal verschillende uitvoeringen van de lineaire kogellager LBCF A per lengtemaat aan. In eerste instantie is het dan ook van belang om een keuze te maken in de binnen diameter die voor u geschikt is. Een grotere diameter betekent uiteraard ook een grotere lager, maar hierdoor is deze wel bestand tegen een hogere radiale en axiale druk. Indien u een defecte of beschadigde lager wilt vervangen, raden wij u aan om te kijken naar de code die op de lager staat en eenzelfde nieuwe lager te bestellen.

Indien de lager mogelijk in aanraking komt met vloeistoffen, is het aan te raden om de RVS (roestvrij staal) uitvoering te nemen. Een roestvrijstalen lager is hiertegen namelijk beter bestand en dit zal deze dan ook niet schaden. Indien de lager tijdens het gebruik niet in aanraking komt met vloeistoffen, voldoet de normale uitvoering (RVS lagers hebben de code /HV6).

Ten laatste is er nog de keuze tussen een lager met twee afdichtingen of zonder afdichtingen. Het voordeel van een tweezijdig afgedichte lager is, dat deze extra onderhoudsvriendelijk is in gebruik. Dit komt door het feit dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de hoeveelheid of het soort vet dat moet worden gebruikt. Daarnaast is het ook niet meer nodig, dat u de lagers voorziet van nieuw vet. Ook zijn de lagers dankzij deze afdichting beschermt tegen stof, vuil en vocht. De keerzijde hiervan is, dat deze afdichtingen voor enige wrijving zorgen. Dit betekent dat er circa 30% van het vermogen verloren gaat en het is van belang om hiermee rekening te houden. (lagers met twee afdichtingen hebben de code -2LS)

 

De twee verschillende SKF lineair kogellager LBCF A uitvoeringen kort uitgelegd:

    • LBCF A: De standaard uitvoering van de krachtige SKF lineair kogellager LBCF A.
    • LBCF A-2LS: Voorzien van een tweezijdige afdichting, waardoor deze kan worden gebruikt in een stoffige omgeving.
SKF lineair kogellager LBCF

Vanaf: €33,05
Leverbaar binnen een werkdag
(Dit kan verschillen per variant)

BEKIJK IN WEBSHOP

CAD afbeelding LBCF kogellager
Standaard uitvoering (Fw)Met 2 afdichtingenBuiten diameter (D)Lengte (C)Kogel banenDynamisch draagkrachtStatische draagkracht
LBCF 12 ALBCF 12 A-2LS22 mm32 mm5 rijen1080 N815 N
LBCF 16 ALBCF 16 A-2LS26 mm36 mm5 rijen1320 N865 N
LBCF 20 ALBCF 20 A-2LS32 mm45 mm6 rijen2000 N1370 N
LBCF 25 ALBCF 25 A-2LS40 mm58 mm6 rijen2900 N2040 N
LBCF 30 ALBCF 30 A-2LS47 mm68 mm6 rijen4650 N3250 N
LBCF 40 ALBCF 40 A-2LS62 mm80 mm6 rijen7800 N5200 N
LBCF 50 ALBCF 50 A-2LS75 mm100 mm6 rijen11200 N6950 N
Logo SKF

SKF Lagers

Wereldwijd is SKF marktleider op het gebied van lagertechniek. Deze positie heeft het bedrijf verworven dankzij de uitmuntende kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid van haar lagers. Het bedrijf biedt alle soorten lagers aan van een groefkogellager tot een cilinderlager en van een lineair kogellager tot een lineair asbok. Met de aankoop van een lager van SKF weet u zeker dat u top kwaliteit in huis heeft. Vanwege zijn lange levensduur en onderhoudsvriendelijk karakter verdienen de lagers van SKF zich dubbel en dwars terug.