• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF lineair lagereenheid LUNF

Zelfinstellend | Open design | Verstelbare voorspanning | 12 - 50 mm

De SKF lineair lagereenheid LUNF bestaat uit een lagerhuis van hoogwaardig aluminium met daarin een zelfinstellende LBCF lineaire kogellager. Deze kogellager is geproduceerd volgens ISO 10285 en is daardoor uitwisselbaar binnen alle ISO-confrome merken. De LBCF is zelfinstellend (tot +/- 0,5º in beide richtingen) waardoor deze zichzelf corrigeert in het geval van foutief uitlijnen. Dit kan ontstaan doordat een as onjuist wordt ondersteund en hierdoor verbuigt of door een verkeerde fitting en/of installatie. Vanwege het open design van zowel het lagerhuis alsmede de lager is de LUNF geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as-ondersteuning. Middels een schroef is het mogelijk om de voorspanning naar eigen wens in te stellen. Met de aankoop van een montageklare LUNF lagereenheid koopt u een complete lager inclusief lagerhuis die direct in te passen is. Dit maakt de LUNF zeer geschikt, indien u graag een gebruiksklare lageroplossing koopt. In tegenstelling tot de LUC lagereenheden omslaat het lagerhuis van de LUNF de gehele lager. Hierdoor is deze beter bestand tegen stof en ander vuil. Daarnaast biedt dit ontwerp meerdere montage opties. Deze lagereenheid is enkel bruikbaar bij assen voorzien van steunen aan de uiteinden van de as.

De LUNF is leverbaar in de maten tussen de 12 en 50 mm. Per maat zijn er twee verschillende uitvoeringen beschikbaar zodat u altijd een geschikte lagereenheid in handen krijgt. Indien u twijfelt welke uitvoering het meest geschikt is voor u kunt u hieronder de verschillen lezen. Mocht u hierna nog steeds twijfelen dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258.

Welke SKF lineair lagereenheid LUNF heb ik nodig:

SKF biedt een tweetal verschillende uitvoeringen van de lineaire lagereenheid LUNF per lengtemaat aan. In eerste instantie is het dan ook van belang om een keuze te maken in de binnen diameter die voor u geschikt is. Een grotere diameter betekent uiteraard ook een grotere lagereenheid, maar hierdoor is deze wel bestand tegen een hogere radiale en axiale druk. Indien u een defecte of beschadigde lagereenheid wilt vervangen, raden wij u aan om te kijken naar de code die op de lagereenheid staat en eenzelfde nieuwe lagereenheid te bestellen.

Ten laatste is er nog de keuze tussen een lagereenheid met twee afdichtingen of zonder afdichtingen. Het voordeel van een tweezijdig afgedichte lagereenheid is, dat deze extra onderhoudsvriendelijk is in gebruik. Dit komt door het feit dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de hoeveelheid of het soort vet dat moet worden gebruikt. Daarnaast is het ook niet meer nodig, dat u de lagereenheden voorziet van nieuw vet. Ook zijn de lagereenheden dankzij deze afdichting beschermt tegen stof, vuil en vocht. De keerzijde hiervan is, dat deze afdichtingen voor enige wrijving zorgen. Dit betekent dat er circa 30% van het vermogen verloren gaat en het is van belang om hiermee rekening te houden. (lagereenheden met twee afdichtingen hebben de code -2LS)

 

De twee verschillende SKF lineair lagereenheid LUNF uitvoeringen kort uitgelegd:

    • LUNF: De standaard uitvoering van de krachtige SKF lineair lagereenheid LUNF.
    • LUNF -2LS: Voorzien van een tweezijdige afdichting, waardoor deze kan worden gebruikt in een stoffige omgeving.
SKF lineair lagereenheid LUNF

Vanaf: €62,45
Leverbaar binnen één werkdag
(Dit kan verschillen per variant)

BEKIJK IN WEBSHOP

CAD afbeelding LUNF lagereenheid
Standaard uitvoering (Fw)Met 2 afdichtingenBreedte (L)Hartmaat (H)Lengte (A)Dynamisch draagkrachtStatische draagkracht
LUNF 12LUNF 12-2LS43 mm18 mm32 mm1080 N815 N
LUNF 16LUNF 16-2LS53 mm22 mm37 mm1320 N865 N
LUNF 20LUNF 20-2LS60 mm25 mm45 mm2000 N1370 N
LUNF 25LUNF 25-2LS78 mm30 mm58 mm2900 N2040 N
LUNF 30LUNF 30-2LS87 mm35 mm68 mm4650 N3250 N
LUNF 40LUNF 40-2LS108 mm45 mm80 mm7800 N5200 N
LUNF 50LUNF 50-2LS132 mm50 mm100 mm11200 N6950 N
Logo SKF

SKF Lagers

Wereldwijd is SKF marktleider op het gebied van lagertechniek. Deze positie heeft het bedrijf verworven dankzij de uitmuntende kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid van haar lagers. Het bedrijf biedt alle soorten lagers aan van een groefkogellager tot een cilinderlager en van een lineair kogellager tot een lineair asbok. Met de aankoop van een lager van SKF weet u zeker dat u top kwaliteit in huis heeft. Vanwege zijn lange levensduur en onderhoudsvriendelijk karakter verdienen de lagers van SKF zich dubbel en dwars terug.