• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

PRODUCTEN

SKF Lineair lagereenheid LUNF 40-2LS

De SKF lineair lagereenheid LUNF 40-2LS is een open verstelbaar zelfinstellend lagerhuis met een LBCF -2LS lager in het huis die aan beide zijde zijn afgedicht om stof, vuil en spatwater buiten te houden.

As maat: 40 mm
Breedte: 108 mm
Lengte: 80 mm
Hoogte: 77 mm
Hartmaat: 45 mm

158,91 excl. BTW

Beschrijving

De SKF lineair lagereenheid LUNF 40-2LS bestaat uit een lagerhuis van hoogwaardig aluminium met daarin een zelfinstellende LBCF lineaire kogellager. Deze kogellager is geproduceerd volgens ISO 10285 en is daardoor uitwisselbaar binnen alle ISO-confrome merken. Middels een schroef is het mogelijk om de voorspanning naar wens aan te passen. De LBCF is zelfinstellend (tot +/- 0,5º in beide richtingen) waardoor deze zichzelf corrigeert in het geval van foutief uitlijnen. Dit kan ontstaan doordat een as onjuist wordt ondersteund en hierdoor verbuigt of door een verkeerde fitting en/of installatie. Vanwege het open design van zowel het lagerhuis alsmede de lager is de LUNF geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as-ondersteuning. Met de aankoop van een montageklare LUNF 40-2LS lagereenheid koopt u een compleet lager inclusief lagerhuis dat direct in te passen is. Dit maakt de LUNF zeer geschikt, indien u graag een gebruiksklare lageroplossing koopt. In tegenstelling tot de LUC lagereenheden omslaat het lagerhuis van de LUNE D de gehele lager. Hierdoor is deze beter bestand tegen stof en ander vuil. Daarnaast biedt dit ontwerp meerdere montage opties. Deze lagereenheid is enkel bruikbaar bij assen voorzien van steunen aan de uiteinden van de as. Vanwege de -2LS afdichting is het lager aan beide kanten middels een afdichting beschermt tegen stof, vuil en vocht. Het voordeel van een tweezijdig afgedichte lager is, dat deze extra onderhoudsvriendelijk is in gebruik. De keerzijde hiervan is, dat deze afdichtingen voor enige wrijving zorgen. Dit betekent dat er circa 30% van het vermogen verloren gaat en het is van belang om hiermee rekening te houden.

Levering uit voorraad

Duisters lineair levert vrijwel alle SKF lineair lagereenheden uit voorraad. Vandaag besteld is morgen in huis. Koop uw SKF lineair lagereeenheid online in onze webshop. Staat de SKF lineair lagereenheid die u zoekt niet op onze website, informeer dan via e-mail of bel ons voor levertijden en prijzen. Duisters lineair is leverancier van alle lineair lagereenheden voor lineaire geleiding

Extra informatie

Merk

As maat

Buitenmaat

Stof dicht

RVS

Zelfinstellend

Soort product