• Contact

    SUPPORT+31 (0)85 - 066 12 58

SKF lineair kogellager LBHT A

Zeer krachtig | Open design | 20 - 50 mm

De SKF lineair kogellager LBHT A is een open design kogellager met een unieke indeling van de kogels. Dankzij dit unieke ontwerp heeft de LBHT A evenveel rijen kogels als reguliere SKF serie 3 kogellagers. Dit betekend dat de LBHT A een zeer hoge draagkracht heeft wat hem uitermate geschikt maakt voor zware toepassingen. Net zoals andere lagers uit de SKF serie 3 is de LBHT A geschikt voor zowel open als gesloten lagerhuizen. Deze lagers zijn in de standaard uitvoering al voorzien van standaard afdichtingen waardoor zij beter bestand zijn tegen stof en ander vuil. In onderstaande tabel kunt u aflezen welk lager voor u geschikt is. De LBHT A is geproduceerd aan de hand van richtlijnen zoals deze in ISO 10285 zijn opgesteld. Dankzij het open design is de LBHT A geschikt voor assen voorzien van (gedeeltelijke) as ondersteuning.

De SKF lineair kogellager LBHT A is leverbaar in de maten tussen de 20 en 50 mm. Per maat zijn er twee verschillende uitvoeringen beschikbaar, zodat u altijd de perfecte lager in handen krijgt. Indien u twijfelt welke uitvoering het meest geschikt is, kunt u hieronder de verschillen lezen. Mocht u hierna nog steeds twijfelen dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen op +31 (0)85 – 0661258.

Welke SKF lineair kogellager LBHT A heb ik nodig:

SKF biedt een tweetal verschillende uitvoeringen van de lineaire kogellager LBHT A per lengtemaat aan. In eerste instantie is het dan ook van belang om een keuze te maken in de binnen diameter die voor u geschikt is. Een grotere diameter betekent uiteraard ook een grotere lager, maar hierdoor is deze wel bestand tegen een hogere radiale en axiale druk. Indien u een defecte of beschadigde lager wilt vervangen, raden wij u aan om te kijken naar de code die op de lager staat en eenzelfde nieuwe lager te bestellen.

Ten laatste is er nog de keuze tussen een lager met twee afdichtingen of zonder afdichtingen. Het voordeel van een tweezijdig afgedichte lager is, dat deze extra onderhoudsvriendelijk is in gebruik. Dit komt door het feit dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de hoeveelheid of het soort vet dat moet worden gebruikt. Daarnaast is het ook niet meer nodig, dat u de lagers voorziet van nieuw vet. Ook zijn de lagers dankzij deze afdichting beschermt tegen stof, vuil en vocht. De keerzijde hiervan is, dat deze afdichtingen voor enige wrijving zorgen. Dit betekent dat er circa 30% van het vermogen verloren gaat en het is van belang om hiermee rekening te houden. (lagers met twee afdichtingen hebben de code -2LS)

 

De twee verschillende SKF lineair kogellager LBHT A uitvoeringen kort uitgelegd:

    • LBHT A: De standaard uitvoering van de krachtige SKF lineair kogellager LBHT A.
    • LBHT A-2LS: Voorzien van een tweezijdige afdichting waardoor deze kan worden gebruikt in een stoffige omgeving.
SKF lineair kogellager LBHT

Vanaf: €53,10
Leverbaar binnen één werkdag
(Dit kan verschillen per variant)

BEKIJK IN WEBSHOP

CAD afbeelding LBHT kogellager
Standaard uitvoering (Fw)Met 2 afdichtingenBuiten diameter (D)Lengte (C)Kogel banenDynamisch draagkrachtStatische draagkracht
LBHT 20 ALBHT 20 A-2LS32 mm45 mm8 rijen2650 N2650 N
LBHT 25 ALBHT 25 A-2LS40 mm58 mm9 rijen4900 N5100 N
LBHT 30 ALBHT 30 A-2LS47 mm68 mm10 rijen7200 N8000 N
LBHT 40 ALBHT 40 A-2LS62 mm80 mm10 rijen11600 N11400 N
LBHT 50 ALBHT 50 A-2LS75 mm100 mm10 rijen17300 N17000 N

Logo SKF

SKF Lagers

Wereldwijd is SKF marktleider op het gebied van lagertechniek. Deze positie heeft het bedrijf verworven dankzij de uitmuntende kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid van haar lagers. Het bedrijf biedt alle soorten lagers aan van een groefkogellager tot een cilinderlager en van een lineair kogellager tot een lineair asbok. Met de aankoop van een lager van SKF weet u zeker dat u top kwaliteit in huis heeft. Vanwege zijn lange levensduur en onderhoudsvriendelijk karakter verdienen de lagers van SKF zich dubbel en dwars terug.